8 mai 2011

Prajitura Tiramisu

Print



Ingrediente:

Varianta I:

6 oua
6 linguri zahar
500 gr crema Mascarpone
400 gr piscoturi
200 ml cafea (indulcita putin in care se pune putina esenta de rom)
cacao

   Preparare:

 1. Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma.
 2. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul 10-15 minute pana devin cremoase.
 3. Crema mascarpone se amesteca cu galbenusurile batute cu zaharul amestecand incet si la urma se incorporeaza albusurile batute spuma tot la fel de incet.
 4. Piscoturile se inmoaie in cafea timp de una-doua secunde. Intr-o tava incapatoare se monteaza prajitura astfel: se pune un rand de piscoturi insiropate si deasupra un strat de crema, apoi se repeta inca o data operatiunea. Prajitura se da la frigider cateva ore, de preferabil o noapte. Inainte de servire se pudreaza cu cacao.

Varianta II (pentru crema):

Este varianta mai economica si pentru cei care nu vor sa serveasca ouale crude aceasta varianta este ideala.

Ingrediente:

un plic crema tiramisu Dr. Oetker (30 gr.)
250 ml frisca lichida
1/2 pliculet nes
200 ml lapte rece

   Preparare:

 Plicul de crema tiramisu Dr Oetker se bate cu laptele rece pana se intareste.
 Frisca o bat separat cu nesul si apoi o amestec cu crema batuta. In frisca de obicei nu mai pun zahar deoarece crema de la Dr. Oetker este foarte dulce.
 Mai departe se continua la fel ca varianta I.




 Eu am incercat ambele variante si sunt foarte gustoase amandoua. Bineinteles ca varianta cu mascarpone este mai delicioasa si mai originala, dar nici cealalta nu este de lasat. 

POFTA BUNA!


2 comentarii:

Antonina Sofia Sociu spunea...

Licuta mie sa-mi spui cum de ai atata lumina.. :)) E mirific tiramisul tau !!

Din bucataria mea spunea...

Vreu sa stii, Antonina ca nu am deloc lumina naturala in bucatarie si ma duc cu farfuriile cu mancare sau prajituri prin camerele mai luminate sau in balcon. Ma stradui cum pot. Oricum, multumesc mult pentru comentariile frumoase.